Dierenasielen Rijnmond

Dierenbescherming

Dierenopvangcentra Rijnmond

Jaarlijks worden er in de regio Rijnmond zo'n 5000 dieren voor korte of langere duur opgevangen in de dierenopvangcentra van Dierenbescherming Rijnmond. Hier verblijven ze minimaal 14 dagen. In deze periode kan de eigenaar zich melden en kunnen baasje en dier met elkaar herenigd worden. Wanneer het baasje zich niet meldt, wordt het beestje een asieldier en doen we er alles aan om hem of haar een nieuw en gelukkig thuis te geven.

Maar met het bieden van onderdak zijn we er nog niet. De dieren hebben natuurlijk ook voedsel, schoon drinkwater, beweging en medische verzorging nodig. Daarom zetten onze vrijwilligers en dierenartsen zich elke dag in voor de asieldieren. Als de dieren binnenkomen worden ze onderzocht, ontwormd, ontvlooid en gevaccineerd. Dan gaan de dieren voor 14 dagen in quarantaine en als ze hier uit komen zijn ze helemaal klaar om geadopteerd te worden.

Dierenopvang Spijkenisse gesloten in verband met nieuwbouw! 

Het Streekdierentehuis in Spijkenisse voldoet op dit moment niet meer aan de eisen van de Dierenbescherming.  Het pand is verouderd en  dringend aan vervanging toe. In januari  2015 wordt gestart met de nieuwbouw van het dierenopvangcentrum in Spijkenisse. Het  wordt gebouwd op dezelfde plaats als waar het huidige dierenopvangcentrum gevestigd is, aan de  Markenburgweg 1 te Spijkenisse.

Het Dierenopvangcentrum Spijkenisse is, vanwege de nieuwbouw, met ingang van 5 januari 2015 gesloten.  Naar verwachting zal het nieuwe Dierenopvangcentrum in de nazomer van 2015 gereed zijn. In de tussentijd worden de zwervend aangetroffen dieren uit de gemeenten op Voorne- Putten en Goeree  Overflakkee opgenomen door andere dierenopvangcentra. De katten uit Goeree Overflakkee en Voorne-Putten gaan naar Dierenopvangcentrum Rotterdam en de honden naar Dierenopvangcentrum Schiedam. Het dierenwelzijn blijft in deze regio op deze wijze gewaarborgd tot het nieuwe opvangcentrum gereed is.