Dierenasielen Rijnmond

Dierenbescherming

Dierenopvangcentra Rijnmond

Jaarlijks worden er in de regio Rijnmond zo'n 5000 dieren voor korte of langere duur opgevangen in de dierenopvangcentra van Dierenbescherming Rijnmond. Hier verblijven ze minimaal 14 dagen. In deze periode kan de eigenaar zich melden en kunnen baasje en dier met elkaar herenigd worden. Wanneer het baasje zich niet meldt, wordt het beestje een asieldier en doen we er alles aan om hem of haar een nieuw en gelukkig thuis te geven.

Maar met het bieden van onderdak zijn we er nog niet. De dieren hebben natuurlijk ook voedsel, schoon drinkwater, beweging en medische verzorging nodig. Daarom zetten onze vrijwilligers en dierenartsen zich elke dag in voor de asieldieren. Als de dieren binnenkomen worden ze onderzocht, ontwormd, ontvlooid en gevaccineerd. Dan gaan de dieren voor 14 dagen in quarantaine en als ze hier uit komen zijn ze helemaal klaar om geadopteerd te worden.

 

Dierenopvang 't Zwervertje Rozenburg is tussen 17 november en 1 december gesloten voor publiek. Vanaf 1 december gaat deze dierenopvang weer open.